De eerste granny’s!

De eerste 6 granny’s zijn een feit. Het patroon van week 1 van de Scheepjes CAL staat op de site van A Creative Being. Het patroon vraagt om 6 granny’s te haken met een ruitpatroon. Deze ruit staat (denk ik) voor de bladeren van de vetplanten die deze CAL hebben geinspireerd.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb de granny’s gehaakt met acryl garen ROMA van Scheepjes met een 3.5mm haaknaald. Ze worden precies 20cm in het vierkant; iets groter dan het oorspronkelijke 18cm waarvoor het katoenenpatroon vraagt, maar dat geeft niets.

Het patroon is op zich niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om op een paar dingen te letten. Zo had ik eerst een fout gemaakt door het eerste stokje na de hoek [2st,2l,2st] niet in de eerste steek te steken, maar in de tweede. Dit gaat natuurlijk fout doordat alles niet mooi oplijnt en dan kom je aan het eind van het rijtje voor de boch in de knoei. Zoals in de linker foto hieronder moet je meteen in het eerste gaatje na de bocht insteken en niet zoals ik eerst deed in de tweede. Hiervoor moet je je hoeksteken iets opzij schuiven om ruimte te maken. Idem dito na de middelste groep stokjes moet je volgens het patroon (bv in toer 5) 1 steek overslaan en dan 1 stokje haken. Deze steek die je overslaat is het eerste gaatje en dan maak je je stokje dus in het tweede gaatje zoals in de rechter foto. Op de facebookpagina van de Scheepjes CAL 2014 staat een handleiding met foto’s.

Toer 2 na de bocht

Toer 2 na de bocht

Toer 5 na de middelste groep stokjes

Toer 5 na de middelste groep stokjes

 

 

 

 

 

 

Mocht je er niet uitkomen, wellicht geeft mijn video van week 1 uitkomst.

Het totaal is 6 granny’s geworden in warme kleuren waar ik heel blij mee ben. Het acrylgaren is heel fijn om mee te werken. Het is lekker licht en soepel en glijt makkelijk door je handen. Op de facebookpagina van de Scheepjes CAL 2014 staan trouwens nog veel meer voorbeelden van granny’s in andere kleuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle 6 granny’s van week 1 in herfstkleuren

Ik kan niet wachten tot morgen want dan komt deel 2 van het patroon met nogeens 6 granny’s. 🙂

union-jack-26119_1280

Advertenties

2 thoughts on “De eerste granny’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s