Eerste oogst van 2011!

Het is een mooie dag vandaag, ik heb de eerste oogst van 2011 van de tuin gehaald. Ik heb sla geoogst, specifiek veldsla, rucolla, babyleaf en kleinduimpje kropsla, alsook een flinke zak spinazie. En het was toch lekker! Heel goed wassen en dan toch nog een vliegje op je bord aantreffen, het hoort er allemaal bij, maar groente van eigen tuin is echt zoveel lekkerder dan van de winkel.

Ik heb op de tuin een flinke aanval op het onkruid gepleegd. Ik denk dat ik het ga winnen. 🙂 Ik heb ook de compostbak van vorig jaar voor een gedeelte leeggehaald en gebruikt om de pompoen, courgette en komkommerbedden te voeden en op te vullen. Het is mooie compost geworden, ben er echt over te spreken. De structuur is kruimelig en het is donker van kleur. Ik zie wel dat de grotere takken niet klein geworden zijn. Hier moet ik dit jaar op letten door met name de bonen en pompoenplanten in kleinere stukjes  te snijden voordat ik ze in de compostbak doe. De compost is ook heel hard aangestampt, ik moet mijn best doen om het uit de bak te krijgen. Wellicht dit jaar toch maar een keertje de inhoud van de compostbak keren. Is ook goed voor de ventilatie.

Ik heb de komkommer (één kas en één vollegrond variant) uitgeplant en ook twee courgette planten. De komkommers heb ik achter het tuinhuisje gezet zodat ze uit de wind staan. Ik heb gaas tegen het tuinhuisje gezet waartegen ik de komkommer kan gaan leiden. Dan worden de komkommers mooi recht doordat ze naar beneden hangen. De kaskomkommers kunnen prima buiten, ze moeten alleen een beetje beschut staan.

Vorig jaar had ik 4 courgette planten op de tuin staan. Dit waren er echt veel te veel. We kwamen om in de courgette. Dit jaar twee maar, zal waarschijnlijk nog te veel zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s